Racituri cu usturoi

Printeaza

Racituri cu usturoi din: picioare de porc, sorici, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ienibahar, usturoi, sare.

Ingrediente:Racituri cu usturoi

  • 1 1/2 kg picioare sau cap de porc
  • sorici de porc
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstâmac
  • 1 ţelină
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală şi se rad bine cu cuţitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie în două pe lungime, iar capul se sparge cu satârul.

Se aşază intr-o oală încăpătoare şi se acoperă cu apă astfel încât nivelul apei să fie cu 3-4 degete deasupra cărnii. Se lasă să fiarbă la foc moale, îndepărtând de fiecare dată spuma care se formează deasupra.

Se adaugă sarea, zarzavatul mărunţit, foile de dafin şi ienibaharul. Se acoperă vasul cu un capac, lăsând numai la o margine cratiţa puţin descoperită.

Trebuie să fiarbă la foc foarte moale până când carnea se desface uşor de pe oase.

Se scot oasele şi se aşază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul în piuliţa de lemn cu puţină sare şi se amestecă cu zeama de carne.

Se strecoară şi se toarnă zeama în farfurii peste carne, având grijă ca aceasta să fie bine acoperită. Se pune la rece ca să se închege.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.