Raci fierţi

Printeaza

Raci fierţi

Ingrediente:Raci fierţi

  • raci
  • ceapă
  • morcov
  • ardei iute
  • cimbru
  • usturoi
  • foaie de dafin
  • piper
  • sare
  • oţet

Mod de preparare:

Se iau raci proaspeţi, se scoale intestinul negru (care se trage afară rupînd capătul cozii), se freacă puţin pe burtă cu o perie din fire de orez şi se pun apoi ia fiert intr-un vas cu zeamă pregătită dinainte.

Se pune in oală alita apă cit să acopere răcii (in apă prea multă îşi pierd din gust). Se adaugă ceapă, morcov, ardei iute, cimbru, usturoi, o foaie de dafin, cateva boabe de piper şi sare mai multă. Se lasă să fiarbă bine, apoi se introduc racii, lăsînd să fiarbă împreună 10—15 minute.

Se lasă sase răcească in zeama în care au fiert. Se ser­vesc cu mujdei de usturoi sau cu oţet. Uneori cu zeama in care au fiert (strecurată).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.