Raci fierti in vin
PrinteazaRaci fierti in vin
- 30 raci
- 1-2 1 vin alb
- puţin cimbru
- 1 foaie de dafin
- pătrunjel verde
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ardei roşu
- 1 praf de şofran
- sare
- 5-10 boabe de piper
Mod de preparare:
Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov (tăiat in felii), sare, boabe de piper şi ardei. Cînd dă în clocot, punem racii vii cu intestinul scos şi bine spălaţi. Presărăm un praf de şofran.
Fierbem racii 15 minute şi îi lăsăm în zeamă 24 ore. A doua zi îi încălzim şi îi servim cu zeama lor, în vasul în care au fiert.
Pofta buna!