Quinoa cu legume de iarna sotate
PrinteazaO reteta de quinoa cu usturoi, morcovi, ulei de masline, praz, broccoli, rosii uscate, supa de legume, pasta de tomate si suc de lamaie. Quinoa este o cereală bogată în proteine, săracă în grăsimi, fără gluten şi este o variantă foarte sănătoasă a orezului sau a pastelor.
- 200 g quinoa
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi fin
- 3 morcovi, tăiaţi sticks
- 300 g praz, feliat
- 300 g broccoli, tăiat bucheţele
- 100 g roşii uscate, scurse şi tocate
- 200 ml supă de legume
- 2 linguriţe pastă de tomate
- 1 lămâie, sucul
Mod de preparare:
Se fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, se încing 3 linguri ulei într-un wok sau într-o tigaie mai mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte repede 1 minut. Se adaugă morcovii, prazul şi broccoli-ul şi se prăjeşte rapid (stir-fry) 2 minute.
Se adaugă roşiile uscate. Se amestecă pasta de tomate cu supa şi se toarnă în tigaie.
Se acoperă cu capac şi se fierb 3 minute. Se scurge quinoa şi se asezonează cu restul de ulei de măsline şi cu zeama de lămâie. Se pune pe farfurii calde. Se serveşte cu amestecul de legume peste.
Poftă bună!