Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Printeaza

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon din: unt, ceapa, cimbru, aluat de tarta, bacon, smantana, lapte, oua, nucsoara, Cheddar.

Ingrediente:Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

  • 25g de unt
  • 2 cepe mari, tăiate pe jumătate şi feliate subţire
  • 1 lingură frunze de cimbru, plus câteva crenguţe
  • 350g aluat de tartă din comerţ
  • făină, pentru presărat
  • 200g de bacon afumat, tăiat în cuburi mici
  • 300g smântână pentru gătit
  • 100ml de lapte
  • 3 ouă mari
  • 2-3 prafuri de nucşoară, plus extra pentru presărat deasupra
  • 140g de brânză Cheddar maturată, rasă

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie mare nonaderentă, adaugă ceapa şi căleşte-o 2 de minute, amestecând ocazional, până când se caramelizează şi devine aurie.

Asezonează, adaugă frunzele de cimbru, apoi transfer-o pe o farfurie să se răceasca

Incinge cuptorul la 200°C, cu o tavă înăuntru.

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină până când e suficient de mare pentru a umple o tavă de tartă de 25cm, cu fundul detaşabil, astfel încât să rămână şi un mic surplus.

Aceasta va împiedica micşorarea tartei în cuptor, mai târziu.

Dacă aluatul însă este prea mare, poţi tăia excesul cu o foarfecă de bucătărie.

Presează uşor aluatul pe marginile tăvii şi înţeapă baza cu o furculiţă. Refrigerează-l 15 minute.

Acoperă aluatul cu hârtie de copt şi umple-l cu bile ceramice de copt, fasole sau orez.

Coace astfel aluatul 15 minute, aşezându-l pe tavan fierbinte din cuptor, îndepărtează cu grijă hârtia de copt şi t bilele şi mai coace aluatul încă 10 minute până când arată copt, dar nu s-a rumenit.

Intre timp, pune baconul în tigaia în care ai prăjit ceapa (nu trebuie să o speli înainte) şi prăjeşte-l 10 minute, până se rumeneşte. Transferă-l pe o farfurie tapetată cu un prosop de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Bate smântână, laptele şi ouăle cu nucşoară, sare şi piper, apoi adaugă baconul şi jumătate din brânză şi amestecă.

Scoate aluatul din cuptor şi redu temperatura la 190°C. Distribuie uniform ceapa caramelizată la bază, apoi toarnă compoziţia cu oua şi presără deasupra brânza rămasă, crenguţele de cimbru şi puţină nucşoară.

Coace quiche-ul 25-30 de minute, până când devine auriu şi umplutura se stabilizează aproape complet.

Indepărtează aluatul în exces şi lasă quiche-ul să se odihnească 10 minute, apoi scoate-l din tavă şi porţionează-l.

 

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Quiche cu somon si spanac

Quiche cu somon si spanac

Quiche cu somon si spanac din: faina, unt, sare, apa, somon, broccoli, spanac, ceapa, usturoi, oua, mozzarella, lapte, sare, piper, unt. Ingrediente: 230 g făină 130 g unt rece 1/2 linguriţă de sare 4 linguri apa Pentru umplutură: 250 g file de somon 100 g bucheţele de broccoli 200 g spanac 1 ceapă mică 1 […]

Quiche cu ardei si mozzarella

Quiche cu ardei si mozzarella

Quiche cu ardei si mozzarella din: oua, lapte, mozzarella, ardei grasi, ardei capia, parmezan, sare. Ingrediente: 5 ouă 200 ml lapte 300 g mozzarella 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 linguri de parmezan ras 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Bate ouăle, adaugă laptele şi sarea, apoi mozzarella […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.