Quiche cu cartofi si carne tocata

Printeaza

Quiche cu cartofi si carne tocata din: cartofi, sare, ulei, carne de porc, ceapa, slaninuta, rozmarin, usturoi, bulion supa, aluat fraged si ou.

Quiche_cu_cartofi_si_carne_tocata

 

Ingrediente:

  • 2 cartofi decojiţi
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 600 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă tocată
  • 3 felii groase de slăninuţă
  • 2 linguriţe rozmarin tocat
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 4 linguri bulion
  • 100 ml supă
  • 250 g aluat fraged (refrigerat)
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare. Se scurg, se taie felii şi se pun deoparte.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte slăninuţă tăiată cubuleţe. Se adaugă ceapa, usturoiul şi rozmarinul şi se prăjesc. Se adaugă carnea, se sărează, se piperează şi se fierbe cca 12 min. adăugând bulionul. Se toarnă supa şi se lasa sa fiarbă la foc moale, până ce amestecul se îngroaşă. Se lasă să se răcească.

Se întinde o foaie de aluat groasă de cca 3 mm şi se aşază într-o tavă unsă cu puţină grăsime. Se pune la mijloc umplutura şi deasupra cartofii tăiaţi felii; se pliază marginile de aluat deasupra cartofilor, astfel încât aceştia să rămână totuşi vizibili. Se coc cca 15-20 min., până ce aluatul se rumeneşte.

 

Quiche cu cartofi si carne tocata

Quiche_cu_cartofi_si_carne_tocata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.