Quiche cu afumătură

Printeaza

Quiche cu afumătură din: faina, ou, unt, apa rece, sare, sunca afumata, piept de pui, telemea de oaie, oua, smantana, verdeata, nucsoara, piper.

Ingrediente:Quiche_cu_afumatura

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 2 linguri apa rece
  • 1 praf sare

pentru umplutura:

  • 150 g sunca afumata
  • 200 g piept de pui fiert
  • 100 g telemea de oi sau cascaval
  • 5 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • verdeata
  • nucsoara rasa
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu oul şi un praf de sare. Adaugi un­tul tăiat bucăţele şi frămânţi cu degetele până se for­mează o compoziţie nisi­poasa. Adaugi apoi apă rece şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. Il laşi la rece circa 30 de minute.

Intinzi aluatul în foaie subţire şi îmbraci cu ea o formă de tartă, unsă şi tapetată. Amesteci brânza, pieptul de pui şi şunca tăiate bucăţele, ouăle, smântână, verdeaţă, nucşoară rasă şi piper, după gust, apoi le torni în formă.

Introduci forma în cuptorul bine încins circa 45 de de minute, până se încheagă umplutura şi se rumeneşte frumos deasupra. Laşi plăcinta să se răcorească în formă şi apoi o tai felii pentru a o servi.

Quiche cu afumătură

Quiche_cu_afumatura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.