Punci de mere

Printeaza

Punci de mere din: scortisoara, cuişoare, nucşoară, suc de mere, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, rom.

Ingrediente:Punci_de_mere

  • 1/2 lingurita scortisoara, macinata
  • 1 praf de cuisoare, macinate
  • 1/2 lingurita nucsoara, macinata
  • 2 l suc de mere
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • 6 linguri inghetata de vanilie
  • rom

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare amesteca scorţişoară, cuişoare, nucşoară, suc de mere şi esenta de vanilie. Lasă lichidul să fiarbă la foc mic.

Când sucul de mere s-a încălzit, adaugă îngheţată de vanilie şi amestecă totul cu putere cu un tel, până când îngheţata se topeşte şi se combină cu sucul fierbinte – îngheţata ar trebui să producă o peliculă spumoasă la suprafaţa lichidului.

Toarnă puţin rom în paharele de servire, adaugă apo punciul fierbinte. Garniseşte cu mere crocante. (aici dai link la reteta anterioara, mere crocante)

Punci de mere

Punci_de_mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.