Punci de fructe
PrinteazaPunci de fructe din: ananas, votca, lichior de fructe, suc de lamaie, apa plata, ghimbir, cuisoare, scortisoara, zahar, kiwi, mar, capsuni, albus, zahar, struguri.
- 1 compot de ananas cuburi
- 250 ml votcă
- 2 linguri lichior de fructe
- sucul de la 1/2 lămăie
- 300 ml apă plată
- 1/4 rădăcină mică de ghimbir proaspăt
- 3 cuisoare
- 1 baton scortisoară
- 200 g zahăr tos
- 1 bucată kiwi
- 1 măr
- 6 căpsuni
- 1 albus
- 2-3 linguri zahăr
- 10 boabe de struguri negri
Mod de preparare:
Cureţi şi tai în felii rădăcina de ghimbir. Fierbi la foc mic bucăţile, în apă cu zahărul tos, scorţişoara şi cuişoarele, până se leagă bine siropul.
Cureţi kiwi şi îl tai rondele subţiri. Speli merele şi căpşunile şi le tai cubuleţe ori rondele.
Amesteci într-un bol compotul de ananas, votca şi lichiorul, zeama de lămâie şi siropul răcit şi strecurat. Laşi bolul la frigider pentru 20 de minute.
Intre timp, treci marginile paharului prin albuş bătut, apoi prin zahăr. Repartizezi punciul în pahare şi îl serveşti rece.
Pofta buna!