Punci de cirese

Printeaza

Punci de cirese din: suc de cirese, coaja de portocale, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ghimbir, jeleuri.

Ingrediente:Punci de cirese

  • 2 litri suc de cireşe
  • coaja de la 3 portocale, tăiată cu un cojitor de legume
  • 1 ardei iute roşu, înţepat de câteva ori
  • 3 batoane de scorţişoară
  • 10 cuişoare
  • 6 felii de ghimbir
  • jeleuri, pentru servit

 

 

 

Mod de preparare:

Toarnă într-o oală mare sucul de cireşe, coaja de portocală, ardeiul iute, batoanele de scorţişoară, cuişoarele şi ghimbirul. Fierbe totul 5 minute, apoi stinge focul.

Lasă băutura să se răcească, apoi ţine-o la frigider cei puţin 4 ore sau până la 2 zile – cu cât o iaşi mai mult, cu atât aromele vor fi mai intense.

Când eşti gata să îl serveşti, toarnă sucul într-o carafă. Serveşte-l în sticluţe sau în pahare şi pune în fiecare un pai. Atârnă de marginea paharelor câte un jeleu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.