Punci de ceai

Printeaza

O reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu, zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de zahar putem folosi si miere.

Ingrediente:

  • 4-6 lingurite de frunze de ceai negru
  • 1/2-3/4 l apa
  • 1/2 l sticla de vin rosu
  • 100-150 g zahar alb sau brun
  • 2 pastai de vanilie
  • 3 bucati pimenta
  • 3 cuisoare
  • ghimbir macinat
  • zeama unei portocale
  • 2 linguri de Cointreau sau Grand Marnier

 

Mod de preparare:

Punem frunzele de ceai intr-un infuzor. Turnam peste ele apa fierbinte si le lasam la infuzat 5 minute. turnam apa fierbinte si peste vin, amestecand incontinuu, impreuna cu zaharul si cu condimentele. Turnam vinul rosu, apoi mixam cu ceai si cu suc de portocale.

Adaugam Cointreau sau Grand Marnier-ul. Servim bautura fierbinte in cesti sau pahare de ceai incalzite in prealabil.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.