Punci de ceai
PrinteazaO reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu, zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de zahar putem folosi si miere.
- 4-6 lingurite de frunze de ceai negru
- 1/2-3/4 l apa
- 1/2 l sticla de vin rosu
- 100-150 g zahar alb sau brun
- 2 pastai de vanilie
- 3 bucati pimenta
- 3 cuisoare
- ghimbir macinat
- zeama unei portocale
- 2 linguri de Cointreau sau Grand Marnier
Mod de preparare:
Punem frunzele de ceai intr-un infuzor. Turnam peste ele apa fierbinte si le lasam la infuzat 5 minute. turnam apa fierbinte si peste vin, amestecand incontinuu, impreuna cu zaharul si cu condimentele. Turnam vinul rosu, apoi mixam cu ceai si cu suc de portocale.
Adaugam Cointreau sau Grand Marnier-ul. Servim bautura fierbinte in cesti sau pahare de ceai incalzite in prealabil.