Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Printeaza

O reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi, rozmarin si piper.

Ingrediente:Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

  • 4 pulpe de rata
  • sare gema
  • 1 mana de fire de usturoi
  • 3 catei de usturoi, curatati si taiati
  • 2 frunze de dafin
  • 2×350 g conserve de grasime de rata sau de gasca

sote de cartofi:

  • 500 g de cartofi, curatati si taiati pe din doua
  • 1 fir de rozmarin tocat marunt
  • sare de mare si piper negru

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 140°C/120°F/treapta 1. Spălaţi carnea de sare şi ştergeţi-o cu un prosop de bucătărie. Aşezaţi pulpele într-o cratiţă potrivită şi adăugaţi cimbrul, usturoiul şi frunzele de dafin. Topiţi untura într-o cratiţă, la foc mic. Când devine transparentă, turnaţi-o cu atenţie peste pulpe, până la acoperirea completă.

Acoperiţi cratiţa cu o folie de aluminiu şi daţi-o cu grijă la cuptor. Lăsaţi-o la foc mic aproximativ 2 ore, până când carnea devine foarte fragedă, asigurându-vă că pulpele rămân acoperite de grăsime. Raţa este gata atunci când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os. Scoateţi cratiţa din cuptor.

Daţi cuptorul la 200°C/180°F/treapta 6. Scoateţi din grăsime pulpele de raţă gătite şi puneţi-le într-o cratiţă cu partea cu piele în jos; păstraţi grăsimea. Frigeţi pulpele de raţă în cuptorul încins, circa 15-20 minute, întorcându-le pe partea cealaltă. Pielea va deveni crocantă, iar carnea va rămâne fragedă.

Intre timp, fierbeţi 4.-5 minute cartofii într-o cratiţă cu apă fiartă şi sărată, până când sunt pe jumătate gata. Puneţi-i într-o strecurătoare, lăsaţi-i să se scurgă şi să se usuce; astfel vor deveni crocanţi. Puneţi o tigaie neaderentă la foc domol şi adăugaţi un strat subţire din grăsimea păstrată.

Când grăsimea se încinge, adăugaţi cartofii şi rozmarinul şi asezonaţi-i bine. Lăsaţi tigaia la foc până când cartofii se colorează uşor, apoi întoarceţi-i şi sotaţi-i câteva minute până când se rumenesc, dar rămân pufoşi pe dinăuntru.

Serviţi copanele de raţă cu sote de cartofi. Adăugaţi, după preferinţă, puţin muştar franţuzesc.

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pulpe de rata la cuptor
  • pulpe de rata
  • pulpa de rata la cuptor
  • pulpa de rata
  • pulpe rata la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.