Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano

Printeaza

Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano din: ciocănele, ardei gras galben, pulpa de rosii, rosii cherry, usturoi, ceapă, măsline negre, oregano uscat, rozmarin, ulei, sare, piper.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_cu_rosii_si_oregano

Ingrediente:

  • 4 ciocănele
  • 1 ardei gras gal­ben
  • 5 roşii cherry
  • 400 g pulpă de roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • câteva măsline negre
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incinge într-o tigaie 75 ml de ulei, căleşte ciocănelele pe toate părţile, apoi scoate-le pe un platou şi ocupă- te de sos. Toacă mărunt ceapa, zdrobeşte usturoiul şi căleşte-le un minut.

Toarnă pulpa de roşii tocată şi pasază cu o lingură de lemn. Lasă pe foc până ce sosul dă în clocot. Adau­gă oregano şi asezonează cu sare şi piper.

Aşază ciocănelele într-o tavă, unge-le cu sosul de roşii, apoi bagă-le vreo jumătate de oră la cuptorul pre- încălzit.

Când sunt gata, aşază în tavă din loc în loc rondele de ardei, jumătăţi de roşie, măsline întregi şi rozmarin proaspăt. Dă din nou la cuptor, nu mai mult de zece minute.

Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano

Pulpe_de_pui_la_cuptor_cu_rosii_si_oregano

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.