Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano
PrinteazaPulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano din: ciocănele, ardei gras galben, pulpa de rosii, rosii cherry, usturoi, ceapă, măsline negre, oregano uscat, rozmarin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 ciocănele
- 1 ardei gras galben
- 5 roşii cherry
- 400 g pulpă de roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- câteva măsline negre
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 crenguţă de rozmarin
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge într-o tigaie 75 ml de ulei, căleşte ciocănelele pe toate părţile, apoi scoate-le pe un platou şi ocupă- te de sos. Toacă mărunt ceapa, zdrobeşte usturoiul şi căleşte-le un minut.
Toarnă pulpa de roşii tocată şi pasază cu o lingură de lemn. Lasă pe foc până ce sosul dă în clocot. Adaugă oregano şi asezonează cu sare şi piper.
Aşază ciocănelele într-o tavă, unge-le cu sosul de roşii, apoi bagă-le vreo jumătate de oră la cuptorul pre- încălzit.
Când sunt gata, aşază în tavă din loc în loc rondele de ardei, jumătăţi de roşie, măsline întregi şi rozmarin proaspăt. Dă din nou la cuptor, nu mai mult de zece minute.
Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano
Pofta buna!