Pulpe de pui cu sos de rodii

Printeaza

Pulpe de pui cu sos de rodii din: pulpe superioare de pui, ceapa, pasta de rodii, zahar, scortisoara, piper macinat, amidon, supa de pui, sare, rodie, patrunjel verde.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_sos_de_rodii

  • 8 pulpe superioare de pui, cu os si piele
  • o ceapa mare tocata
  • 4 linguri de pasta de rodii
  • 2 linguri de zahar
  • un sfert de lingurita de scortisoara
  • un sfert de lingurita de piper macinat
  • o lingura cu varf de amidon
  • 2 cesti de supa de pui sau apa
  • sare, dupa gust

pentru servit:

  • samburii de la jumatate de rodie
  • patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se rumenesc pulpele intr-o tigaie, dupa care se scot si se rezerva pentru mai tarziu. In aceeasi tigaie, se mai adauga ulei, daca este nevoie, si se caleste ceapa, pana devine translucida, se adauga carnea, supa de pui sau apa, pasta de rosii, zaharul si mirodeniile.

Se acopera si se fierbe la foc mic timpd e 20-30 de minute. Cand carnea este facuta, se asezoneaza cu sare si piper. Se dizolva amidonul intr-o lingura de apa rece si se adauga in cratita, se mai da un clocot pana ce soul se ingroasa si se stinge focul.

Se serveste presarata cu samburi de rodie si patrunjel verde tocat, alaturi de risotto cu praz si rodie sau altfel de orez.

Pulpe de pui cu sos de rodii

Pulpe_de_pui_cu_sos_de_rodii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.