Pulpe de pui cu prosciutto

Printeaza

Pulpe de pui cu prosciutto

Ingrediente:Pulpe de pui cu prosciutto

  • 4 pulpe de pui
  • 200 g prosciutto
  • 6 căţei de usturoi
  • un fir de rozmarin
  • 500 ml vin alb demisec
  • un litru apă
  • 500 g roşii
  • 500 g cartofi
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Preparare:

Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează.

Se prăjesc în ulei încins pînă capătă o culoare aurie, se scot şi se aşază într-o tavă. Se presară deasupra prosciutto tăiat mărunt, rozmarin tocat şi usturoi feliat.

Se toarnă vinul, apa, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Se presară sare şi piper, se introduce tava în cuptor şi se ţine 30-45 de minute.

Se verifică din cînd în cînd să nu scadă prea tare sosul, eventual se mai adaugă apă caldă.

Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească puţin, apoi se curăţă de coajă.

Se stropesc cu ulei de măsline, se presară verdeaţă tocată şi se servesc alături de pulpele de pui fierbinţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place prosciutto. O sa fac si eu reteta asta de pulpe de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.