Pulpe de pui cu portocala

Printeaza

Pulpe de pui cu portocala

Pulpe de pui cu portocala

Ingrediente:

  • 4 pulpe mari
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri cu miere
  • 4 portocale
  • 50 g unt
  • un morcov
  • o ţelină
  • un ardei verde
  • un fir de praz
  • un măr acru
  • un fir de busuioc

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de btucătârie, iar după aceea se crestează cu cuţitul din loc în loc şi se pune câte puţin unt.

Se dau cu sare şi piper şi se pun la prăjit în restul de unt, la foc potrivit, să nu se ardă. Este bine să se prăjească la foc foarte mic, pentru a se evita să se afume. Se prăjesc 10 minute pe fiecare parte, apoi se ung cu unt şi cu miere şi se bagă câteva minute în cuptor.

Intre timp, se curăţă două portocale şi se taie cubuleţe, acestea se pun peste pulpele din cuptor să-şi lase sucul. Cealaltă portocală se păstrează pentru a fi aşezată pe platou atunci când se servesc.

După ce s-au rumenit la cup­tor, se scot şi se aşază pe farfurie pentru a fi servite. Lângă pulpe, se mai pune salata de crudităţi ornată cu frunze de busuioc şi stropită cu puţin ulei şi zeamă de lămâie.

Portocala rămasă se taie felii mari şi pe deasupra se toarnă sosul. Se servesc calde.

Pulpe de pui cu portocala

Pulpe de pui cu portocala3.jpg  Pulpe de pui cu portocala2.jpg  Pulpe de pui cu portocala1.jpg  Pulpe de pui cu portocala.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pulpe de pui la cuptor cu portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.