Pulpe de pui cu legume si nuci pecan

Printeaza

Pulpe de pui cu legume si nuci pecan din: portocale rosii, sirop de artar, ulei de masline, otet de vin rosu, mustar cu boabe, jeleu de merisoare, pastarnac, pulpe de pui, ceapa, cimbru, nuci pecan, salata, spanac, orez fiert.

 

Ingrediente: Pulpe_de_pui_cu_legume_si_nuci_pecan

  • 2 portocale roşii, zeama de la una, cealaltă tăiată în felii groase
  • 3 linguri sirop de arţar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 1 lingură de muştar cu boabe
  • 1 lingură jeleu de merişoare sau coacăze roşii, topit
  • 2 păstârnaci, tăiaţi în sferturi, curăţaţi de coajă, cotorul îndepărtat
  • 4 pulpe de pui, cu piele
  • 140g de cepe mici, întregi, dar curăţate de coajă
  • 2 fire de cimbru, rupte în câteva bucăţi
  • 25g de nuci pecan, tocate grosier
  • mix de frunze de salată sau spanac opărit şi orez fiert, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Stoarce zeama dintr-o portocală şi combin-o cu siropul de arţar, uleiul de măsline, oţetul, muştarul şi jeleul de merişoare.

Taie păstârnacii pe lungime, în bastoane groase. Pune-le pe acestea, împreună cu pulpele de pui şi cepele, într-o tavă.

Stropeşte carnea şi legumele cu jumătate din cantitatea de sirop cu portocale, asezonează şi întoarce ingredientele din tavă de pe o parte pe alta pentru a se acoperi de sos. Dă tava la cuptor 35 de minute.

Scoate tava din cuptor şi înghesuie feliile de portocale printre ingrediente.

Presară deasupra cimbrul şi stropeşte totul cu restul de sirop.

Dă tava la cuptor încă 15 minute, până când puiul devine fraged, bine pătruns şi totul este lipicios şi auriu.

Adaugă nucile pecan şi mai găteşte mâncarea 5 minute.

Serveşte imediat, cu o salată sau cu spanac opărit, plus puţin orez care să absoarbă zeama.

Pulpe de pui cu legume si nuci pecan

Pulpe_de_pui_cu_legume_si_nuci_pecan

Pofta buna!

 

 

 

Arpagic

Pui cu Arpagic și Sos de Soia

Pui cu Arpagic și Sos de Soia din: piept de pui, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, arpagic, seminte de susan, orez sau taitei de orez. Bucățile de pui sunt gătite într-un sos delicios de soia, usturoi și ghimbir, iar arpagicul proaspăt adaugă o notă crocantă și aromată. Acest fel de mâncare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.