Pulpe de pui cu legume si cuscus

Printeaza

Pulpe de pui cu legume si cuscus din: dovlecel, morcov, ceapa rosie, ciuperci, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, fulgi de ardei iute, pulpe de pui, cuscus, patrunjel, menta, sos de ardei iute.

Ingrediente: Pulpe_de_pui_cu_legume_si_cuscus

  • 1 dovlecel, cubuleţe
  • 1 morcov, cubuleţe
  • 1 ceapă roşie, sferturi
  • 85g de ciuperci, sferturi
  • 1 mână de roşii cherry
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 2 pulpe de pui, cu piele şi os
  • 50g de cuşcuş
  • 1/2 legătură de pătrunjel sau mentă, tocate grosier
  • puţin sos ardei iute

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C, pune legumele şi usturoiul într-o tavă. Asezonează-le bine, stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline şi amestecă-le.

Presară condimentele, plus sare şi piper, peste pui, apoi freacă pielea şi carnea pulpelor. Stropeşte pielea cu puţin ulei, apoi fă loc pulpelor printre legume. Coace totul 25-30 de minute, până când legumele încep să devină crocante, iar carnea se pătrunde.

Cu circa 10 minute înainte ca puiul şi legumele să fie gata, pune cuşcuşul într-un bol şi acoperă-l cu apă clocotită, apoi întinde folie alimentară peste bol şi lasă-l deoparte 5 minute.

Umflă cuşcuşul cu o furculiţă, încorporează în cuşcuş legumele şi pătrunjelul sau menta, apoi transferă-l pe un platou. Aşază deasupra bucăţile de carne şi, dacă vrei, stropeşte-le cu sos de ardei iute.

Pulpe de pui cu legume si cuscus

Pulpe_de_pui_cu_legume_si_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.