Pulpe de pui cu garnitura la cuptor

Printeaza

Pulpe de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt, fire de sofran, supa de legume.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_garnitura_la_cuptor

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • curry
  • 1/4 lingurita cimbru uscat macinat
  • sare
  • piper

garnitura:

  • 250 g orez cu bobul rotund
  • 100 g unt sau untdelemn
  • cateva fire de sofran
  • 700 ml supa de legume

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la foc mediu. Amesteci toate ingredien­tele pe care le vei folosi la condimentarea cărnii: us­turoiul zdrobit, pasta de tomate, uleiul de măsline, mierea, cimbrul, curry, piper şi sare după gust. Ungi pulpele cu acest amestec şi le aşezi într-o tavă termorezistentă. Le coci în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, timp de aproximativ 1 oră.

In timp ce pulpele se prepară în cuptor, pre­găteşti orezul. Topeşti untul într-o tigaie wok şi adaugi orezul, în prealabil spălat şi scurs. Torni treptat 600 ml supă fierbinte, în care ai înmuiat şofranul.

Laşi să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute, după care stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi laşi orezul să se umfle. Serveşti pulpele de pui alături de garnitura din orez cu şofran.

Pulpe de pui cu garnitura la cuptor

Pulpe_de_pui_cu_garnitura_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.