Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

Printeaza

Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare.

Ingrediente:Pulpe_de_curcan_împanate_cu_costita_usturoi_si_rozmarin

  • 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproxi­mativ 1,2 kg)
  • 6-8 fire de rozmarin
  • 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric
  • 2-3 căţei de usturoi
  • două linguri de unt
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pulpele de curcan, apoi şter- geţi-le cu o cârpă curată şi uscată.

Tă­iaţi căţeii de usturoi feliuţe subţiri, iar costiţa şuviţe subţiri.

Folosindu-vă de un cuţit cu vârful subţire şi de degete, introduceţi feliuţe de usturoi, fire de rozmarin şi şuviţe de costiţă sub pielea pulpelor, apoi presăraţi-le cu sare $i piper şi ungeţi-le cu unt.

Stropiţi o tavă mică sau un vas Jena cu ulei şi aşezaţi pulpele în ea, apoi introduceţi-o în cup­tor pentru 35-40 de minute.

După ce pulpele s-au rumenit frumos şi sunt bine pătrunse, tăiaţi-le felii şi serviţi-le cu salată verde sau murături.

Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

Pulpe_de_curcan_împanate_cu_costita_usturoi_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe de curcan cu legume si verdeata

Pulpe de curcan cu legume si verdeata

Pulpe de curcan cu legume si verdeata din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel. Ingrediente: 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate sare și piper 4 linguri de ulei 2 cepe, tocate 4 fire praz, tocat 6 tulpini de telina, felii […]

Pulpe de curcan cu cartofi

Pulpe de curcan cu cartofi din: pulpe de curcan, usturoi, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe inferioare 3 căţei usturoi 200 ml vin roşu sec rozmarin sare piper 2 linguri ulei cartofi   Mod de preparare: Speli pulpele, le usuci şi le crestezi din loc în loc. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl freci […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.