Pulpa de vitel inabusita

Printeaza

Pulpa de vitel inabusita din: praz, telina, morcovi, ceapa, pulpa de vitel, sare, piper, unt, bulion, vin rosu, supa, foi de dafin, ienupar, cuisoare, boabe de piper si unt.

Ingrediente:

  • 1 fir praz
  • 1 telina
  • 500 g morcovi
  • 2 cepe
  • 1,5 kg pulpa de vitel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura bulion
  • 500 ml vin rosu
  • 1 l supa
  • 4 foi de dafin
  • 4 fructe de ienupar
  • 3 cuisoare
  • 10 boabe de piper
  • 2 linguri unt rece

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C. Din fiecare sortiment de legume se curăţă şi se taie cuburi câte o jumătate din cantitate. Se toacă ceapa. Se sărează şi se piperează carnea. Se prăjeşte în unt la foc iute şi se scoate. Se prăjesc apoi cuburile de legu­me şi ceapa; se adaugă bulionul şi se pră­jeşte şi el puţin.

Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă la foc moale. Se adaugă supa, mirodeniile şi carnea, se acoperă şi se lasă să se înăbuşe la cuptor cea 1 oră. 2 Se în­toarce friptura, se îndepărtează capacul şi se mai coace la cuptor încă o oră.

Restul de legume se taie fâşii subţiri, lungi de cea 5 cm. Se călesc într-o lingură d& unt 8 min. şi se condimentează. Se scoate friptura din tavă şi se serveşte cu legurne; se păs­trează la cald. Se strecoară zeama din tavă şi se lasă să fiarbă la foc moale ceca 15 min. Se adaugă untul şi se condimentează.

Pulpa de vitel inabusita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.