Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala

Printeaza

Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala din: pulpa, varza rosie, telina, portocale, ulei de masline, miere, sare, piper, alb, vin alb, otet, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, rădăcină de pătrunjel.

Pulpa_umpluta_cu_varza_telina_si_portocala

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpă
  • 1 varză roşie
  • 1 ţelină
  • 2 portocale
  • ulei de măsline
  • 2 linguri cu miere
  • sare
  • piper alb

Pentru marinata:

  • 250 ml vin alb
  • 250 ml oţet
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 rădăcină de pătrunjel

Mod de preparare:

Tai mărunt toate legumele pentru marinată şi le pun într-o oală de pământ sau smălţuită

. Torn deasupra vinul şi oţetul şi las să dea în două clocote.

Tai bucata de pulpă în aşa fel încât s-o pot rula, o pun în marinata fierbinte şi o las acolo până a doua zi.

Intre timp, tai varza fâşii şi ţelina bastonaşe.

Călesc legumele în ulei de măsline, la foc mic. Scot carnea din marinată, o bat puţin cu ciocanul de şniţele, apoi întind în mij­locul ei umplutura şi pun din loc în loc felii de portocală.

Rulez şi leg bine cu aţă alimentară. Ung rulada cu mierea amestecată cu un praf de sare de mare şi piper alb.

O aşez într-o tavă unsă cu ulei.

Las la cuptor, la foc moderat, mai bine de o oră şi, din când în când, o stropesc cu marinată.

Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala

Pulpa_umpluta_cu_varza_telina_si_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.