Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din: usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline, pulpa de miel si vin alb.

Ingrediente:Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate
  • 1 linguriţă boabe de piper negru, zdrobite
  • 3 boabe de ienupăr (se găsesc la magazinele tip plafar), zdrobite
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 pulpă întreagă de miel, de aproximativ 3kg
  • 250 ml de vin alb

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amestecă usturoiul, rozmarinul, piperul şi ienupărul cu suficient ulei de măsline, până când se obţine o pastă. Se scoate mielul din frigider şi se freacă puternic cu pasta, apoi se lasă deoparte o oră, până când carnea ajunge la temperatura camerei.

Se aşază pulpa într-o tavă adâncă şi se dă la cuptor 1 oră şi 45 de minute. Se scoate carnea, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă deoparte 30 de minute. În felul acesta, carnea îşi va păstra o culoare rozalie în mijloc. Dacă preferi carnea bine făcută, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte în folie, ca mai sus.

Se scurge din tavă cât mai multă grăsime, apoi se aşază tava pe foc, amestecând cu o lingură de lemn. Se toarnă vinul, se lasă să fiarbă şi să scadă puţin, amestecând în continuare. Se strecoară acest sos într-o sosieră şi se asezonează după gust. Se taie carnea de miel în felii. Se serveşte împreună cu sosul. Reteta preluata de aici.

Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.