Pulpa de porc cu piure

Printeaza

O reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii.

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de porc
  • 6-8 catei usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • o lingurita miere
  • 3 linguri pesmet rumenit in unt
  • 10 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se pun vinul, mierea, uleiul, pesmetul rumenit în unt, sare şi piper. Se amestecă şi se toarnă peste pulpa de porc. Se adaugă usturoiul pisat şi se dă la rece.Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se fierb.

Pe carne se presară rozma­rin şi se dă la cuptor. Se scurg cartofii de zeamă, se pasează ca pentru piure şi se amestecă cu untul şi cu lap­tele. Se sărează, dup gust. Se feliaza carnea si se serveste cu sosul de rosii si piure, ornata cu rozmarin.

Pulpa de porc cu piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.