Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru

Printeaza

Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru din: pulpă de porc dezosată, costiţă afumată, vin alb, muştar, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru.

Pulpa_de_porc_impanata_cu_costita_si_cimbru

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg pulpă de porc dezosată
  • 100 g costiţă afumată
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingură muştar
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat măcinat

Mod de preparare:

Speli carnea şi o cureţi, pe cât posibil, de pieliţe. Tai costiţa în cubuleţe. Străpungi adânc carnea, cu vârful ascuţit al unui cuţit, apoi împănezi car­nea cu costiţa trecută prin muştar. Condimentezi carnea cu sare, piper şi cimbru şi o pui într-o tavă adâncă.

Stropeşti carnea cu ulei, apoi torni în tavă vinul diluat cu apă. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru 1 oră, la foc mediu. După aproximativ 1 oră de coacere, scoţi folia, adaugi ciupercile şi conti­nui coacerea pentru încă 20 de minute.

Stropeşti friptura cu sosul din tavă, ca să se rume­nească frumos. Serveşti friptura tăiată în felii, alături de ciuperci, garnitură de legume şi salată de sezon.

Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru

Pulpa_de_porc_impanata_cu_costita_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.