Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

Printeaza

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie.

 

Ingrediente:

  • o pulpa de miel de 1,8 kg

pentru umplutura:

  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 30 g pesmet proaspat
  • 20 g seminte de floarea soarelui, prajite
  • 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate
  • 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
  • 2 linguri ulei de masline

pentru crusta de mirodenii:

  • 2 ramurele de rozmarin, doar frunzele
  • 3 catei de usturoi, tocati grosier
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
  • 2 linguri ulei de masline

pentru sos:

  • 1lingura jeleu sau gem de coacaze (sau alte fructe)
  • 300 ml apa sau supa concentrata de miel
  • 125 ml vin rosu
  • 1lingurita malai, amestecat cu 2 lingurite apa rece

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Cu un cutit ascutit, taie pulpa ca sa faci un „buzunar“; taie dinspre capatul mai gras al pulpei de miel.

Amesteca ingredientele pentru umplutura, asezoneaza bine, apoi pune totul in „buzunarul“ pregatit mai sus.

Pune pulpa intr-o tava mare de copt.

Pentru crusta de mirodenii, piseaza ierburile si usturoiul intr-un mojar, apoi freaca bine carnea de miel cu acest amestec.

Acopera apoi lejer cu o folie si coace 1 ora 30 min. Scoate folia si coace inca 30 min. (Daca preferi carnea mai bine facuta, coace inca 20 min).

Scoate din cuptor, acopera cu folie si lasa 20 min.

Scoate cu o spumiera grasimea din zeama lasa ta de friptura, arunc-o, apoi pune zeama intr-o cratita.

Las-o la foc potrivit si incorporeaza gemul. Adauga vinul, supa de miel si malaiul, lasa sa dea in clocot, fier be 5-10 min, pana se ingroasa.

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Corina Calinescu

    de notat aceasta reteta pt Paste

  2. vai ce e aici! imi place mult carnea de miel

  3. Buna, nu numai pentru paste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.