Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Printeaza

O reteta de pulpa de miel la cuptor cu vinete si ceapa din: pulpa de miel, ulei de masline, sare de mare, piper, vinete, ceapa rosie, oregano, rozmarin, usturoi, patrunjel, ulei de masline, rosii, otet cu ierburi aromate, ardei iute si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

  • o pulpă de miel de 2 kg,
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 vinete purpurii rotunde sau 4 vinete obişnuite
  • 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate în câte 6 bucăţi
  • o lingură oregano uscat
  • frunzele de la o legătură de rozmarin proaspăt

Pentru sosul de roşii:

  • 2-3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • o legătură mare de pătrunjel proaspăt (alegeţi frunzele şi tocaţi tulpinile)
  • ulei de măsline
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • oţet cu ierburi aromate sau de vin roşu
  • un ardei iute roşu uscat, fărâmiţat
  • 3 fileuri de anşoa în ulei, scurse
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Ungeţi peste tot pulpa de miel cu ulei de măsline, presăraţi-o cu sare şi piper şi aşezaţi-o într-o tavă de copt. Coaceţi-o 30 de minute în cuptorul încins. între timp, tăiaţi vinetele în două, apoi în bucăţi neregulate de circa 5 cm. Amestecaţi-le cu ceapa, puţin ulei de măsline, un praf de sare şi piper şi oregano uscat.

După ce scoateţi mielul din cuptor, aruncaţi cea mai mare parte din grăsime şi presăraţi carnea cu rozmarinul tocat. Presăraţi în tavă bucăţile de vinete şi de ceapă, apoi introduceţi din nou tava în cuptor pentru o oră.

In acest timp, preparaţi sosul de roşii. Intr-o cratiţă cu puţin ulei de măsline, prăjiţi timp de un minut usturoiul şi tulpinile tocate de pătrunjel, apoi adăugaţi roşiile, un praf de sare şi unul de piper, nişte oţet, ardeiul iute uscat şi fileurile de anşoa. Fierbeţi sosul la foc mic 30 de minute. După 20 de minute, verificaţi carnea şi legumele din cuptor. întoarceţi pulpa de miel şi amestecaţi legumele — dacă vi se par prea uscate, mai adăugaţi puţină apă. O să fie delicioase dacă le acordaţi atenţia cuvenită.

Când mielul e gata, scoateţi tava din cuptor, aşezaţi pulpa de miel pe un platou, împreună cu un cuţit şi o furculiţă, şi acoperiţi-o etanş cu o folie de aluminiu. Lăsaţi-o să stea 10-15 minute. Scurgeţi excesul de grăsime, apoi turnaţi sosul de roşii peste vinetele şi ceapa din tavă. Puneţi tava la foc mediu şi, cu o lingură de lemn, răzuiţi bucăţelele care s-au lipit de fund, fără să sfărâmaţi legumele. Adăugaţi cea mai mare parte a frunzelor de pătrunjel şi lăsaţi să fiarbă câteva minute la foc mic.

Gustaţi sosul — trebuie să fie dulceag-acrişor; poate fi nevoie să mai adăugaţi puţin oţet.  Tocaţi restul frunzelor de pătrunjel, stropiţi vinetele cu ulei de măsline extravirgin şi presăraţi-le cu pătrunjel. Serviţi cu pâine caldă, delicioasă şi cu o salată.

Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.