Pulpa invelita in slanina

Printeaza

Pulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin.

Ingrediente:Pulpa invelita in slanina

  • 500 g pulpă de porc
  • 4-5 fâşii mai groase de slănina
  • 500 ml vin alb
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat
  • 3-4 fire de rozmarin

 

Mod de preparare:

Spală bucata de pulpă, şterge-o şi freac-o bine cu sare şi piper. Presară deasupra cimbrişor şi rozmarin. Preîncălzeşte cuptorul. Aşază bucata de pulpă într-otavă, înveleşte-o cu bucăţile de slănină crestate ca un grilaj.

Toarnă vinul şi zeama de lămâie, cimbrişorul şi un fir de rozmarin tocat. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la
cuptor, la foc potrivit, pentru 90 de minute. Cu 15 minute înainte să opreşti focul, scoate folia astfel încât carnea şi slăninuţele să se rumenească şi să capete o culoare aurie.

Când e gata, scoate-le pe un platou. Presară restul de rozmarin.

 

Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.