Pulpa impanata

Printeaza

Pulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Pulpa_impanata

  • 1 pulpa de miel
  • 4 bucati praz
  • 2-3 cartofi
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 3-4 fire menta verde
  • 3-4 fire busuioc verde
  • 2 fire rozmarin verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 fire cimbru verde
  • 1 cana vin alb sec
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci mărunt menta, rozmarinul, busuiocul, usturoiul, un fir de cimbru şi le amesteci.

Faci în pulpa de miel incizii mici, în care introduci amestecul de ierburi.

Pui pulpa într-o tavă, adaugi jumătate din uleiul de floarea-soarelui, din vin, sare, piper şi o introduci la cuptor pentru 50 de minute.

Tai bucăţi mari cartofii, roşiile, ardeii, dovlecelul, vânătă şi partea albă de la praz.

Le condimentezi cu sare şi piper şi le aşezi de jur împrejurul pulpei de miel după ce a stat 50 de minute la cuptor.

Presari legumele cu cimbru tocat şi stropeşti totul cu uleiul şi vinul rămase.

Mai laşi la cuptor 20 minute, cu folie de aluminiu deasupra.

Frunzele de la praz le pui la fiert până devin o pastă.

Scurgi apa, adaugi uleiul de măsline, sare şi piper şi mixezi până obţii un piure.

Il întinzi cu o pensulă atât pe carne, cât şi pe legume.

Mai laşi la cuptor încă 15 minute, fără folie, la 170 de grade Celsius.

 

Pulpa impanata

Pulpa_impanata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place pulpa impanata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.