Pulpa de vitel impanata

Printeaza

Pulpa de vitel impanata

Ingrediente:Pulpa de vitel impanata

  • 1,500 kg carne
  • 50 g slănină
  • 2 cepe
  • 1 lingură untură
  • 1 păhărel de vin alb
  • 3 ceşti zeamă de carne
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se sărează. Se împănează cu bucăţi de slănină. Se aşază pulpa în tavă cu felii de ceapă, se unge cu unt sau cu untură şi se dă la cuptor.

După un sfert de oră, se adaugă vinul şi după ce acesta a scăzut, se toarnă zeama de carne. Se acoperă şi se lasă să fiarbă o oră.

Se scoate apoi capacul, se mai ţine o jurnătate de oră, udând friptura la fiecare 10 minute. Când a prins culoare, se scoate şi, ca să nu piardă tot sucul, se lasă puţin la o parte înainte de a o tăia.

Se scurge grăsimea, iar sosul se serveşte lângă friptură, cu garnitură de macaroane, cartofi .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.