Pulpa de vitel fripta

Printeaza

Pulpa de vitel fripta

Ingrediente:Pulpa de vitel fripta

  • 1,5 kg pulpă de vitel
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă în sus.

Peste carne turnăm unt fierbinte, o pu­nem la cuptor şi o lăsăm să se rume­nească pe amandouă părţile. Apoi domo­lim focul şi turnăm în tavă zeamă de carne.

Lăsăm să se frigă timp de 2-2.5 ore, stropind din cand în cand friptura cu sucul ei.

Cand este gata, scoatem sforile, tăiem felii subţiri şi aşezăm în farfurie. Tăie­tura se face în curmezişul fibrelor şi pu­ţin oblic.

Feliile pot fi lăsate prinse de os într-un punct, pentru ca pulpa să-şi păs­treze forma. Turnăm peste carne o parte din sucul ei, iar restul îl servim separat în sosieră.

Friptura se garniseşte cu cartofi pră­jiţi, cu conopidă sau cu zarzavat şi cu un sos preparat din zeamă de carne concen­trată.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.