Pulpa de vitel cu sos de bere

Printeaza

Pulpa de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei, dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie, radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda.

Ingrediente:Pulpa de vitel cu sos de bere

  • 1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • cate 1/2 lingurita boabe de piper si coriandru
  • 3-4 linguri sos Worchestershire
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 morcov
  • sare grunjoasa
  • 500 ml bere blonda

 

Mod de preparare:

Cu cel puţin 8 ore înainte de preparare, pisezi mare, în piuliţă, boabele de piper şi coriandru.

Amesteci uleiul cu zeama de lămâie, sosul Worchestershire, boabele zdrobite şi foile de dafin rupte în bucăţi.

Speli carnea de viţel şi o pui într-o pungă pentru friptură.

Torni peste carne amestecul de mai sus şi păstrezi carnea în frigider, ca să se marineze.

Din două în două ore, desfaci punga, stro¬peşti carnea şi o freci puţin cu amestec, apoi o întorci pe partea care nu a stat în marinată.

Cureţi şi speli legumele, după care le tai în bucăţi mai mari. într-un vas termorezistent, pui legumele şi carnea şi le stropeşti cu marinata şi 250 ml bere.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore. Periodic, scoţi vasul şi stropeşti carnea cu sosul din tavă, dar şi cu berea rămasă.

Sărezi preparatul către sfârşitul preparării. Când carnea e bine pătrunsă, scurgi sosul şi amesteci împreună cu legumele pasate.

Tai carnea în felii şi o aduci la masă împreună cu sosul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.