Pulpa de vita in sos de ceapa calita

Printeaza

Pulpa de vita in sos de ceapa calita din: ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, pulpa de vita, zeama de carne de vita, apa, sos de soia, ghimbir, seminte de coriandru si piper.

Ingrediente:Friptura_8

  • 600 g ceapa
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1/4 ardei gras verde
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • 600 g pulpa de vita
  • 2 linguri cu zeama de carne de vita (ramasa de la rasol) sau supa de pasare
  • 10 cl apa
  • 6 linguri cu sos de soia
  • 1 varf de cutit de ghimbir pisat
  • 1 lingurita cu seminte de coriandru
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Scoateţi seminţele şi fila­mentele de la ardei şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Puneţi uleiul la încălzit într-o tigaie, pe foc mediu, adăugaţi ceapa şi lăsaţi să se călească circa 10 minute, pînă se înmoaie bine şi începe să se rumenească.

Scoateţi ceapa cu spumiera şi aşezaţi-o pe hîrtie absorbantă. Puneţi în tigaie cubuleţele de ardei şi înăbuşiţi-le 5-6 minute, amestecînd continuu.

Tăiaţi carnea de vită in felii. Măriţi focul sub tigaie, adăugaţi car­nea şi rumeniţi-o 2 minute, mişcînd mereu tigaia. Turnaţi supa de pasăre, apa şi sosul de soia, ghimbirul, coriandrul şi piperul, apoi puneţi din nou ceapa în tigaie, pentru a se încălzi. Mai lăsaţi pe foc 2 minute.

Puneţi totul pe farfurii calde şi serviţi imediat ca antreu sau ca fel separat, cu garnitură de orez alb.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.