Pulpa de vita cu sos dulce acrisor

Printeaza

Pulpa de vita cu sos dulce acrisor din: pulpa de vita, vin rosu, otet de mere si vin, stafide aurii, boabe de piper rosu, boabe de mustar, cuisoare, miere, foi de dafin, sare, ulei.

Ingrediente:Pulpa_de_vita_cu_sos_dulce_acrisor

  • 1 kg pulpa de vita
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar otet de mere si vin
  • 20 stafide aurii
  • 1/2 lingurita boabe de piper rosu
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 6 cuisoare
  • 1 lingura miere
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Fierbi vinul împreună cu foile de dafin, cuişoarele, muştarul şi piperul roşu.

După câteva clocote, stingi focul şi laşi vinul să se răcească acoperit. Speli carnea şi o aşezi într-un vas adânc.

Amesteci vinul condimentat rece, mierea, stafidele şi oţetul.

Torni acest amestec peste carne şi o laşi să se frăgezească în frigider, până a doua zi.

Pui carnea într-un vas uns cu ulei şi torni în tavă 1/2 din amestecul în care a stat la macerat.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 2 1/2-3 ore.

Din sfert în sfert de oră, stropeşti carnea cu amestecul rămas şi cu sosul din tavă.

Ai grijă să o întorci pe toate părţile şi să nu rămână fără lichid în tavă.

Spre sfârşit, presari carnea cu sare şi o stropeşti cu sosul din tavă.

Serveşti friptura alături de o salată de varză roşie.

Pulpa de vita cu sos dulce acrisor

Pulpa_de_vita_cu_sos_dulce_acrisor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu pulpa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.