Pulpa de purcel cu sos la cuptor

Printeaza

Pulpa de purcel cu sos la cuptor din: pulpa de purcel, cuisoare, gem de caise, miere, suc de portocale, mustar dijon.

Ingrediente: Pulpa_de_purcel_cu_sos_la_cuptor

  • 1 pulpă de purcel cu piele şi oase (cca 2,8 kg)
  • cca 2 plicuri cuişoare întregi
  • Ingrediente sos:
  • 200 g gem de caise
  • 50 g miere fluidă
  • 150 ml suc de portocale
  • 2 linguriţe muştar de Dijon

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se crestează pielea în rombouri, cu un cutit foarte ascuţit. Se înfige câte un cuişor în mijlocul fiecărui romb.

Pentru sos, se amestecă gemul cu miere, suc de portocale şi muştar, se dă în clocot. Se încălzeşte cuptorul la 160 °C.

Se aşază bucata de carne pe un grătar şi se unge cu sosul fierbinte, se aşază cu tot cu grătar pe o tavă care se introduce la mijlocul cuptorului. Se coace cca 1 1/2 ore; in timpul coacerii, carnea se unge regulat cu sosul cald.

Friptura crocantă se taie felii subţiri si se serveste.

Pulpa de purcel cu sos la cuptor

Pulpa_de_purcel_cu_sos_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.