Pulpa de porc rumenita la cuptor

Printeaza

Pulpa de porc rumenita la cuptor din: ceapa, morcovi, dafin, patrunjel, cimbru, ienibahar, piper, pulpa de porc, miere, melasa, ghimbir, praf de mustar, zeama de portocala, zahar brun.

 

Ingrediente: Pulpa_de_porc_rumenita_la_cuptor

  • 1 ceapa mare, tăiata sferturi
  • 2 morcovi, tocati
  • 3 foi de dafin
  • 1 mână de codiţe de pătrunjel proaspăt
  • 1 mână de crenguţe de cimbru
  • 6 boabe de ienibahar, zdrobite
  • 8 boabe piper negru
  • 1,5 litri cidru sec
  • 9-10 kg pulpă proaspătă de porc cu os şi şorici
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri melasă neagră
  • 2 linguriţe ghimbir măcinat
  • 1 praf generos de muştar
  • zeama de la 1/2 portocală
  • 2-3 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 120°C. Intr-o tavă de friptură adâncă pune ceapa, morcovul, foile de dafin, ienibaharul şi piperul şi toarnă deasupra cidrul. Pune pe tavă un grătar metalic.

Aşază pulpa de porc pe grătar şi acoperă ermetic cu fojie de aluminiu.

Pune tava pe foc până când lichidul fierbe, apoi lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Dă la cuptor 8 ore.

Scoate tava din cuptor şi măreşte temperatura cuptorului la 180°C.

Cu ajutorul cuţitului bine ascuţit decupează şoriciul, având grijă să laşi grăsimea pe friptură.

Combină mierea, melasa, ghimbirul, praful de muştar şi zeama de portocală şi unge pulpa uniform.

Presară zahărul şi dă din nou la cuptor 45-60 min sau până când se rumeneşte cu glazură lipicioasă.

Pulpa de porc rumenita la cuptor

Pulpa_de_porc_rumenita_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.