Pulpă de porc pe pat de ceapă

Printeaza

Pulpă de porc pe pat de ceapă din: pulpa de porc, mustar, vin alb sec, ulei, sare, piper, ceapa, unt, vin alb sec, marar.

Ingrediente:Pulpa_de_porc_pe_pat_de_ceapa

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 3-4 linguri mustar fin, iute
  • 300 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pentru garnitura:
  • un kg ceapa aurie
  • 100 g unt
  • 300 ml vin alb sec
  • o legatura marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru început, carnea se rumeneşte într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să-şi schimbe culoarea şi apoi se presară cu sare şi piper si se unge cu muştar.

Se toarnă vin în vasul cu friptura şi se lasă să dea un clocot.

Friptura se transferă într-un vas în cuptor, unde se ţine aproximativ o oră, având grijă să se completeze cu vin şi să se ungă cu sosul format în tavă.

Intre timp, ceapa tăiată peştişori se căleşte în unt cu puţină sare si, după ce s-a înmuiat, se transferă în cuptor lângă friptură.

Se toarnă vin cât să aibă în ce fierbe şi se mai ţine la cuptor o oră. Se aduce la masă cu mărar fin tocat.

Pulpă de porc pe pat de ceapă

Pulpa_de_porc_pe_pat_de_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.