Pulpa de porc cu rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper.
- 1 kg pulpă de porc
- 200 g slănină
- 100gunt
- 3 cepe
- 6 roşii potrivite
- 3 linguri ulei
- 500 ml vin alb
- 2 crenguţe rozmarin
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de porc se spală se curăţă de pieliţă, iar slănina se taie fâşii. Cu ajutorul unui cuţit, se fac găuri în pulpă şi se introduc fâşiile de slănină
După ce se aşază crenguţele de rozmarin deasupra cărnii, pulpa se leagă bine cu sfoară Se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi cu piper şi se adaugă untul tăiat bucăţi.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se spală, se taie în patru şi se pun la călit peste ceapă Se lasă pe foc până când roşiile şi-au lăsat sucul şi s-au înmuiat.
Se toarnă ceapa cu roşii peste pulpă, se adaugă foile de dafin şi vinul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră Se scoate folia şi se mai lasă 30 de minute ca să se rumenească. Se serveşte caldă, alături de un pahar cu vin alb.
Pofta buna!