Pulpa de porc cu rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa de porc cu rozmarin

  • 1 kg pulpă de porc
  • 200 g slănină
  • 100gunt
  • 3 cepe
  • 6 roşii potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 500 ml vin alb
  • 2 crenguţe rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spală se curăţă de pieliţă, iar slănina se taie fâşii. Cu ajutorul unui cuţit, se fac găuri în pulpă şi se introduc fâşiile de slănină

După ce se aşază crenguţele de rozmarin dea­supra cărnii, pulpa se leagă bine cu sfoară Se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi cu piper şi se adaugă untul tăiat bucăţi.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se spală, se taie în patru şi se pun la călit peste ceapă Se lasă pe foc până când roşiile şi-au lăsat sucul şi s-au înmuiat.

Se toarnă ceapa cu roşii peste pulpă, se adau­gă foile de dafin şi vinul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră Se scoate folia şi se mai lasă 30 de minute ca să se rumenească. Se serveşte caldă, alături de un pahar cu vin alb.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.