Pulpa de porc cu prune si ceapa verde

Printeaza

Pulpa de porc cu prune si ceapa verde din: pulpa de porc, vin de orez, sos de soia, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei vegetal, ceapa verde, anason, cinci condimente, scortisoara, zahar, pasta de tomate, supa de pui si prune.

Ingrediente:Pulpa_de_porc_cu_prune_si_ceapa_verde

  • aproximativ 1,6kg pulpă de porc
  • 5 linguri de vin din orez
  • 5 linguri sos de soia light pentru aromă,
  • 1 lingură sos de soia dark pentru culoare
  • 1 deget de ghimbir
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat fin
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 legătură de ceapă verde, feliată
  • 2 steluţe de anason
  • 1½ linguriţă de mix chinezesc de cinci condimente
  • 1 baton de scorţişoară
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 500ml supă de pui gata făcută
  • 6 prune coapte, fără sâmburi, înjumătăţite

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de porc în bucăţi mari, de lungimea degetului mare şi de două ori cât el de late, care se pun la marinat cu vinul, sosul de soia şi jumătate din ghimbir, din ardeiul iute şi din usturoi, între o oră şi 24 de ore.

Se încălzeşte cuptorul la 160º C/gaz 3, apoi se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare cu capac. Se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă, restul de ghimbir şi usturoi, anasonul, mixul de condimente şi scorţişoara. Se prăjesc uşor. Se adaugă amestecând zahărul, se dă focul mai tare şi se adaugă porcul.

Se amestecă pe foc aproximativ 3 minute, până când carnea se prinde puţin, dar nu este maro încă. Se adaugă în cratiţă marinata, pasta de tomate şi supa de pui, se amestecă şi se lasă la înăbuşit în cuptor, cu capacul pus, 2 ore.

După prima oră, se adaugă prunele. Se scoate capacul şi se mai lasă o oră la cuptor. Carnea trebuie să se vadă aurie-maro, acolo unde iese la suprafaţă din sos. Se strânge excesul de grăsime de la suprafaţă, apoi se scot prunele şi carnea din sos.

Se dă focul mai tare şi se mai fierbe sosul 5-10 minute, până când scade, se îngroaşă şi devine ca un sirop. Se aşază carnea şi prunele înapoi în sos, se reîncălzeşte totul, se presară cu restul de ceapă verde şi se serveşte.

Pulpa de porc cu prune si ceapa verde

Pulpa_de_porc_cu_prune_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.