Pulpă de porc cu fasole

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov, ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper

Ingrediente:Pulpă de porc cu fasole

  • 1 kg pulpă de porc
  • 500 g fasole nouă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spală şi se bate cu cioca­nul de şniţele. Se dă cu sare şi piper, se rulează, se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă (sau se leagă cu sfoară), se pu­ne într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă vinul şi un pahar cu apă. Se la­să la cuptor 40 de minu­te, stropind clin când în când cu amestecul din

tava.Fasolea se spală şi se pune la înmuiat circa două ore (fiind nouă, va fierbe repede). Apoi, se pune la fiert şi după 15 minute se schimbă apa, aşa procedându-se de două ori.

Ardeii, morcovul şi cepele se spală, se cu­răţă şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se încinge uleiul şi se călesc legu­mele, adăugând puţină apă. Când acestea s-au înmuiat, se adaugă pas­ta de tomate şi fasolea scursă de zeamă, se adau­gă o cană de apă, sare, piper, cimbrul şi se dă în câteva clocote.

Când pulpa este gata, se taie felii mai groa­se. Fasolea se aşază într-un vas, se pun feliile de pulpă peste fasole pe mijloc şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte caldă, asezonată cu pătrunjel verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.