Pulpă de miel umplută

Printeaza

Pulpă de miel umplută

Ingrediente:Pulpă de miel umplută

  • pulpa din faţă cu tot cu coaste
  • mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul)
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2-3 ouă
  • sare
  • piper după gust
  • 2 felii de pâine înmuiate în lapte

 

Mod de preparare:

Speli toată carnea, o ştergi cu un şervet de bucătărie şi apoi faci loc pentru umplutură dând la o parte pielea grosuţă care acoperă coastele şi o parte din pulpă. Desfaci acea piele de pe coaste şi pe sub ea vei băga umplu­tura.

Mod preparare umplutură:

Pui la fiert măruntaiele, dar fără ficat. Pe acesta îl vei adăuga celorlalte cu 10-15 minute înainte de final, căci ficatul fierbe foarte repede. Nu arunca zea­ma în care au fiert măruntaiele, căci îţi va fi de folos mai târziu.

După ce toate măruntaiele s-au fiert şi numai după ce s-au răcit, le treci prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă. Tocătura o amesteci cu ouăle, sare şi piper după gust şi verdeaţa tăiată mărunt, apoi frămânţi toată umplutura.

Dacă ţi se pare prea aspră poţi adăuga şi un pic de ulei. Cu această compoziţie vei umple pulpa, după care coşi cu aţă albă de bumbac. Pui carnea într-o cratiţă mare cu ulei, peste ea torni zeama în care au fiert mărun­taiele, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă 1/2 de oră la foc potrivit, după care întorci pulpa pe partea cealaltă.

Mai adaugi zeamă de la măruntaie şi laşi la fiert încă 1/2 de oră. După aceea bagi cratiţa la cuptor pentru 1 si 1/2 oră la foc potrivit. Din când în când stropeşti friptura cu zeamă din cratiţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.