Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

Printeaza

O reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper, carnati, sunca, spanac, lapte si ou.

Ingrediente:Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

  • 1 kg pulpă de miel dezosată
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 felii de pâine toast
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 crenguţă de salvie
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml supă concentrată de legume
  • sare şi piper

pentru umplutură:

  • 200 g cârnaţi
  • 80 g şuncă presată
  • 180 g kaiser (bacon, prosciutto)
  • 100 g spanac
  • 30 ml lapte
  • 1 ou

Mod de preparare:

Toacă mărunt cârnaţii şi cele două feluri de şuncă. Pune totul într-un castron, adaugă miezul de la feliile de pâi­ne înmuiat în lapte şi stors bine, parmezanul, oul şi spanacul fiert şi tocat.

Intinde carnea, pune umplutura, rulează şi leagă cu aţă de bucătărie. Presară sare şi piper, după gust, pe exteriorul pulpei.

Unge o tavă cu ulei de măsline şi prăjeşte ruloul câte 5 minute pe fiecare parte. Adaugă usturoiul curăţat, ierbu­rile aromatice, acoperă cu folie de aluminiu şi dă tava la cuptor, la 180° C, pentru 30 de minute. Scoate tava din cuptor, îndepărtează folia, stropeşte cu vinul alb, adaugă supa concentrată şi pune-o din nou în cuptor, pentru 40 de minute, fară să o mai acoperi cu folie.

Lasă carnea să se odihnească 10 minute după ce o scoţi din cuptor, taie-o în felii şi serveşte-o, după gust, cu o garni­tură de legume la cuptor, preparate în zeama de la friptură.

Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.