Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa

Printeaza

Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu, sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie si miere.

Ingrediente:Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_si_ceapa

  • 1 pulpă de miel de circa 1 kg
  • 600 g ficat de vită sau de pui
  • 1 cana vin roşu
  •  sare
  •  piper
  •  rozmarin
  •  cimbru
  • 1 legatura ceapă verde
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 2 lingurite miere

 

Mod de preparare:

Se curăţă ficatul şi se pune să fiarbă în apă, acoperit cu un capac, la foc potrivit. După ce a fiert, se scurge de apă, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe. Pulpa de miel se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu atenţie de pe os, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin, se unge cu miere şi ulei şi se lasă câteva minute la frigider.

Se spală ceapa verde şi roşie, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie să se călească cu uleiul de măsline. După ce s-a înăbuşit, se amestecă cu ficatul tăiat cubuleţe. Compoziţia se pune pe bucata de carne şi se înfăşoară cu atenţie să nu se desfacă.

Pulpa umplută se aşază într-o tavă de friptură, se unge cu ulei, miere şi se presară sare şi piper pe toată suprafaţa. Se stropeşte cu apă şi vin şi se bagă în cuptor, la foc mic. Din când în când, se stropeşte cu vin şi, spre sfârşit, se presară cimbru şi rozmarin. Se serveşte caldă sau rece, cu salată verde.

Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa

Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.