Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei

Printeaza

Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei.

Ingrediente:Pulpa_de_miel_la_tava_cu_ceapa_si_ardei

  • 1.5 kg pulpă de miel
  • 2 legaturi usturoi
  • 1 legatura ceapă
  • 1-2 linguri pesmet
  • 2-3 ardei verzi
  • 2-3 ardei roşii
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  rozmarin
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se spală carnea de miel, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă uşor cu vârful cuţitului şi se unge cu grăsime. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se stropeşte cu vin roşu, dulce. Se aşază într-o tavă cu capac.

Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul şi se împletesc în aşa fel, încât să formeze o plasă. Plasa de verdeaţa se aşază deasupra pulpei de miel şi se bagă la frigider aproximativ o oră, pentru a-şi lăsa zeama. Între timp, se curăţă ardeii, se spală, se şterg şi se taie felii potrivite. Se încinge plita şi se coc câteva minute pe ambele părţi. Se presară sare şi se acoperă cu un prosop.

Se scoate tava din cuptor şi se ia plasa de usturoi, se aruncă şi, de jur împrejurul pulpei de miel, se aşază ardeiul copt. Se acoperă tava cu capacul şi se bagă în cuptor la o temperatură potrivită. Se stropeşte din când în când cu vin şi sosul din tavă. După ce s-a copt, friptura se serveşte cu garnitura de ardei şi ornată cu rozmarin proaspăt.

Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei

Pulpa_de_miel_la_tava_cu_ceapa_si_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.