Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta din: pulpa de miel, salvie, usturoi, sare, piper negru, suc de lamaie, ulei de masline, rozmarin, panacetta.

Pulpa de miel la cutor cu salvie si panacetta

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
  • 1 mână de salvie proaspătă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • sucul de la 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 mână de rozmarin proaspăt
  • 85 g pancetta feliată

Mod de preparare:

Cu un cuţit, urmăriţi linia osului la o adâncime de 1 0-1 2 cm (creaţi un fel de „tunel”, prin care desprindeţi carnea de os). Faceţi acest lucru de la un capăt la altul.

Din loc în loc, folosind un cuţit cu vârful ascuţit, străpungeţi pielea oblic de 6-8 ori pe toată suprafaţa pulpei. Lărgiţi împunsăturile puţin cu ajutorul degetelor.

Folosind mojarul, zdrobiţi jumătate din cantitatea de salvie împreună cu usturoiul şi 1 linguriţă de sare. Când amestecul devine păstos, adăugaţi sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, restul de salvie şi rozmarinul tocat mare.

Umpleţi cu acest amestec toate golurile create cu cuţitul. Apoi procedaţi la fel şi cu pancetta. Impănarea îi va da cărnii un gust deosebit.

Turnaţi puţin ulei într-o tavă încinsă (de preferinţă, una groasă), puneţi în ea carnea de miel şi lăsaţi-o în cuptorul încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute până este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.