Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, fileuri de ansoa sărate sau în ulei, sare, piper, ulei de masline.

Pulpa_de_miel_la_cutor_cu_rozmarin_si_ansoa

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
  • 1/2 lămâie
  • 1 mână de rozmarin tocat mare
  • 10 fileuri de anşoa sărate sau în ulei
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Cu un cuţit cu vârf ascuţit, perforaţi oblic pielea mielului cam 5-cm în adâncime, în aproximativ 10 locuri la întâmplare pe toată pulpa. Introduceţi degetul în fiecare împunsătură pentru a lărgi locul.

Frecaţi pielea cu lămâie şi introduceţi rozmarinul în orificii, apoi presăraţi-l şi pe suprafaţă. îndesaţi în fiecare orificiu câte un file de anşoa. Asezonaţi exteriorul pulpei cu sare şi piper.

Turnaţi puţin ulei într-o tavă de copt (de preferinţă, mai groasă) şi puneţi în ea carnea de miel. Lăsaţi-o în cuptorul încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute până este gata.

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa

Pulpa_de_miel_la_cutor_cu_rozmarin_si_ansoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.