Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru

Printeaza

Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru, usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Miel

  • 1.5 kg pulpă de miel
  • 2 lămâi mari
  • 1 buchet cimbru proaspăt
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 cana vin roșu
  •  ulei de măsline
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel se lasă în apă rece, se spală foarte bine, se crestează adânc şi apoi se freacă bine cu sare şi piper. Un vas roman (este important să îl putem pune la cuptor acoperit) se stropeşte pe fund cu ulei de măsline şi se aşază carnea.

Lămâile se taie pe lung, în patru, şi se repartizează uniform în vas. Se pun apoi toate condimentele, mai puţin usturoiul, şi se stropeşte cu jumătate din vinul roşu. Se acoperă cu capacul şi se dă la cuptor pentru o oră.

Se pun apoi usturoiul strivit şi restul de vin şi se mai lasă sub capac 30 de minute. Pentru ultima jumătate de oră se ia capacul, astfel încât carnea se rumeneşte bine. Se serveşte cald, cu garnituri după preferinţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.