Pulpa de miel cu gutui si cimbru

Printeaza

Pulpa de miel cu gutui si cimbru: pulpa de miel, gutui, usturoi, vin alb, sare, piper, cimbru, ulei, ardei gras.

Ingrediente:Pulpa de miel cu gutui si cimbru

  • 1 kg pulpa de miel
  • 2-3 gutui
  • 4 catei de usturoi
  • 2 pahare vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • ulei
  • 2 ardei gras (rosii)

Mod de preparare:

Se prepara o marinata din putin ulei, usturoi, cimbru, piper, sare.  Toate se amesteca si se piseaza intr-un mojar. Carnea se taie bucati mari cat palma si groase de 1 cm.  Cu marinata rezultata se ung bucatile de carne si se lasa sa se patrunda 2 ore.

Dupa aceea, gutuile se taie felii. In fiecare bucata de carne se pune o felie de gutuie, se ruleaza, se prinde cu cate o scobitoare.  In capatul scobitorii se mai pune cate un cubulet de gutuie si o felie de ardei gras.
Carnea astfel pregatita se aseaza intr-o tava inalta, cu putin ulei si un pahar de apa.

Eventual se mai sareaza si se pipereaza.Tava se da la cuptor, pana cand carnea se rumeneste. Atunci se stropeste cu 2 pahare de vin alb si se mai da la cuptor 15 min.  Se serveste cu garnitura de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.