Pulpa de miel a la Tino

Printeaza

Pulpa de miel a la Tino din: pulpa de miel, sare, piper, oregano, usturoi, unt, zeama de lamaie, faina.
Ingrediente:Pulpa de miel a la Tino

  • 1 kg de pulpa de miel (cu os)
  • sare
  • piper alb
  • o lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi
  • 65 g unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • o lingura faina

 

Mod de preparare:

Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. – Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.

Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.

Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).

Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte.

Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intruna.

Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita.

Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.