Pulpa de bou cu radicchio

Printeaza

O reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper.

Ingrediente:Pulpa de bou cu radicchio

  • 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată
  • 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie)
  • 12 cireşe
  • 200 g ciuperci (ghebe)
  • 2 căţei de usturoi necurătaţi
  • 1 pahar de Porto
  • 40 g unt
  • ulei extravirgin de măsline sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Turnaţi într-o crăticioară vinul de Porto, adău­gaţi cireşele fără sâmburi şi căliţi-le la foc potrivit până când zeama devine siropoasă. Lăsaţi să se răcească. Legaţi carnea de bou cu o sfoară dându-i formă cilindrică.

Daţi din plin cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie puţin ulei şi jumătate din cantitatea de unt, apoi rumeniţi carnea la foc iute pe toate păr­ţile. înveliţi într-o folie de aluminiu carnea rumenită, căţeii de usturoi necurăţaţi şi untul rămas. Băgaţi-o în cuptor cam 10 minute la 220°C.

în timpul acesta împărţiţi radicchio în două legături, spălaţi-le, uscaţi-le, ungeţi-le cu ulei şi puneţi-le pe grătar. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le bine sub un jet domol de apă, împărţiţi-le în jumătăţi ori în sferturi (în funcţie de dimensiuni) şi căliţi-le în tigaie câteva minute cu un fir de ulei. Potriviţi de sare.

Tăiaţi carnea în opt felii groase. Decoraţi fie­care farfurie cu o lingură de Porto scăzut, aranjaţi radicchio făcute pe grătar şi feliile de carne, apoi garnisiţi cu ciuperci şi cireşe. Presăraţi câteva granule’de sare grunjoasă pentru gust şi un fir de ulei extravirgin de măsline gros, apoi serviţi.

Pulpa de bou cu radicchio

Pulpa de bou cu radicchio

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.